Recepty na vánoční cukroví

Vánoce se blíží a s nimi i čas dobrot a sladkostí. Vánoční cukroví k těmto svátkům zkrátka patří a každý z nás si na něm rád pochutná a odpustí si i nějaké to deko navíc. Rádi se s vámi podělíme o naše oblíbené recepty na vánoční cukroví nejrůznějších druhů, které snadno a rychle připravíte.

Recepty

Jemná rybí polévka bez typické rybí vůně, kterou sní i ten, kterému klasická rybí polévka nechutná. Můžete ji podávat např. na vánoce při štědrovečerní večeři. Ingredience rybí hlava (z kapra) 1/2 mrkve, 1/2 petržele, kousek celeru 1/2 litru hovězího vývaru 2 zrnka nového koření, 3...
Lehké cukroví, které se doslova rozplyne na jazyku. Ingredience 4 vaječné bílky 140 g pískového cukru 140 g moučkového cukru Příprava Z bílků našleháme sníh, po částech přidáváme pískový cukr. Pak šleháme asi 10 minut ve vodní lázni a ke konci lehce vmícháme moučkový cukr. Na pečící...
Česká vánoční klasika, to jsou bezesporu vanilkové rohlíčky. Přinášíme vám proto recept na jejich přípravu. Ingredience 28 dkg hladké mouky 1/2 balíčku vanilkového cukru 20 dkg másla 10 dkg mletých vlašských ořechů (můžeme přidat i mandle) 5 dkg práškového cukru trocha...
 Ingredience 140 g změklého másla 180 g hladké mouky 100 g práškového cukru 70 g mletých mandlí nebo ořechů Příprava Vše smícháme na vále a propracujeme těsto, které vtlačíme do formiček (formičky se nemusí vymazávat a vysypávat). Pečeme v předehřáté troubě při 160 stupních...
 Ingredience 3 bílky 210 g práškového cukru 120 g kokosu Příprava Bílky ušleháme se špetkou soli, ke konci postupně přidáváme cukr. Mísu s hmotou postavíme na hrnec s vodou a ve vodní lázni šleháme dalších 15 minut. Vmícháme kokos. Na plechu vyloženém pečícím papírem lžičkou...
Sádlo jako základ pro cukroví? Někomu se to může zdát divné, ale tohle cukroví je opravdu fantastické a byla by škoda ho na vánoce nemít na stole. Ingredience 150 g vepřového sádla 200 g přesátého práškového cukru 150 g hladké mouky 50 g kakaa vanilkový cukr marmeláda nebo...
 Ingredience 150 g strouhaného kokosu 100 g másla 50 g piškotů 2 lžíce marmelády, džemu nebo jiné ovocné zavařeniny Příprava Máslo nahřejeme, přidáme většinu kokosu, rozdrobené piškoty a marmeládu a vypracujeme hmotu, ze které tvoříme kuličky, které ještě obalíme ve zbylém...
Ingredience 100 g mletých vlašských ořechů 100 g práškového cukru 100 g másla 2 lžíce medu 2 lžíce rumu 150 g dětských piškotů strouhané ořechy nebo mandle na obalení Příprava Piškoty nadrobíme, máslo rozpustíme, smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme hladké...
Ingredience Těsto: 250 g hladké mouky 80 g práškového cukru 140 g másla 3 žloutky Sníh: 3 bílky 200 g práškového cukru 150 g jemně mleté ořechy Příprava Suroviny na těsto smícháme a necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Mezitím ušleháme bílky s cukrem, nakonec...
Ingredience 250 ml mléka 40 g másla 160 g práškového cukru 30 g hladké mouky 1 vanilkový cukr 150 g nahrubo sekaných ořechů hrst hrozinek hrst kandovaného ovoce, nakrájeného na malé kousky Příprava Všechny suroviny vložte do hrnce, zamíchejte a povařte, míchejte...
Ingredience 140 g cukru 150 g másla 250 g tučného tvarohu 2 vejce vejce na potření 500 g hladké mouky 1 a půl prášku do pečiva hrst hrozinek hrst loupaných sekaných mandlí citronová kůra z jednoho citronu (použijte pouze chemicky neošetřené plody) ...
Ingredience 50 g másla 50 g cukru 1 vanilkový cukr 150 g bílé čokolády 2 lžíce rumu 2 lžíce citronové šťávy 100 g kokosu kokos na obalování 30 g loupaných mandlí Příprava Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme jemně nastrouhanou bílou...
Ingredience 80 g másla 80 g práškového cukru 1 vejce půl lžičky prášku do pečiva 80 g ovesných vloček 100 g hladké mouky 50 g hrozinek špetka soli Příprava Změklé máslo umícháme s cukrem, vejcem a špetkou soli. Po lžících přidáváme ovesné vločky, hrozinky a mouku...