Hovězí maso, recepty z hovězího masa

Na minutky z hovězího masa se hodí zejména svíčková a roštěnec. Maso by mělo být kvalitní, dobře opracované a odleželé. Maso na vždy upravujeme z počátku při vyšší teplotě, aby se na povrchu rychle zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Do masa pak nepícháme, aby šťáva nevytékala.

Recepty

Ingredience 600g hovězího masa (na guláš je nejlepší kližka) 3 cibule směs koření na guláš (buď kupovaná nebo 2 lžičky sladké mleté papriky, trocha pálivé, půl lžičky drceného kmínu) 2 lžíce hladké mouky olej na smažení (nebo sádlo) sůl, majoránka Příprava Cibuli nadrobno...
Ingredience řezy z hovězí svíčkové (asi po 50 - 60g) čerstvé bylinky nadrobno nasekané (bazalka, petrželka, pažitka, tymián, libeček, ...) - asi 1 lžíce 2 lžíce másla trocha hladké mouky mletý pepř sůl olej na smažení Příprava Řezy ze svířkové lehce naklepeme rukou,...