Studená kuchyně - pomazánky, obložené mísy, chlebíčky, jednohubky, chuťovky

Recepty

Co po velikonocích s kupami vajec natvrdo? Zkuste vaječnou pomazánku. Fantazii se meze nekladou, takže každý den může být jiná a příprava je snadná a rychlá. Ingredience 60g másla 100g žervé nebo lučiny 2 vejce natvrdo 1 malá cibule asi 100g zeleniny (jarní cibulka, pažitka,...
Ingredience středně velký celer tvrdý sýr (např. Eidam) 2 lžíce majonézy sůl Příprava Čerstvý středně velký celer najemno nastrouháme a přidáme stejné množství nastrouhaného tvrdého sýra. Celer a sýr spojíme majonézou. Osolíme a necháme v chladu jednu až dvě hodiny. Mažeme na...
Ingredience 200g škvarků 2 vejce natvrdo 1 cibule 2 sterilované okurky 1 lžička hořčice sůl Příprava Škvarky umeleme, vejce, cibuli a okurky nadrobno nakrájíme. Přidáme hořčici a důkladně promícháme. Podle chuti dosolíme. Můžeme přidat i čerstvou pažitku nebo nať jarní...
Ingredience 100g másla 125g měkkého tvarohu nebo žervé či lučiny 1 menší cibule jarní cibulka (nať) nebo pažitka sůl pepř Příprava Máslo necháme změknout a poté ho utřeme s tvarohem do pěny. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pařitku nebo jarní cibulku. Podle chuti...
Ingredience 60g másla 100g žervé nebo lučiny 2 vejce natvrdo asi 100g zeleniny (jarní cibulka, ředkvičky, paprika, ...) sůl Příprava Máslo necháme změknout a poté jej s tvarohem utřeme do pěny. Přidáme nadrobno nakrájené vejce a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu....
Hledáte nápad na rychlou a jednoduchou večeři? Dobrá pomazánka s čerstvým pečivem může být nečekanou lahůdkou. Ingredience  máslo (50g) žervé nebo Lučina (100g) hermelín nebo jiný sýr typu camembert cibule vejce na tvrdo šunka nebo měkký salám sůl ...