Studená kuchyně - pomazánky, obložené mísy, chlebíčky, jednohubky, chuťovky


Recepty

Vaječná pomazánka

Co po velikonocích s kupami vajec natvrdo? Zkuste vaječnou pomazánku. Fantazii se meze nekladou, takže každý den může být jiná a příprava je snadná a rychlá. Ingredience 60g másla 100g žervé nebo lučiny 2 vejce natvrdo 1 malá cibule asi 100g zeleniny (jarní cibulka, pažitka,...

Více

—————

Celerová pomazánka

Ingredience středně velký celer tvrdý sýr (např. Eidam) 2 lžíce majonézy sůl Příprava Čerstvý středně velký celer najemno nastrouháme a přidáme stejné množství nastrouhaného tvrdého sýra. Celer a sýr spojíme majonézou. Osolíme a necháme v chladu jednu až dvě hodiny. Mažeme na...

Více

—————

Škvarková pomazánka

Ingredience 200g škvarků 2 vejce natvrdo 1 cibule 2 sterilované okurky 1 lžička hořčice sůl Příprava Škvarky umeleme, vejce, cibuli a okurky nadrobno nakrájíme. Přidáme hořčici a důkladně promícháme. Podle chuti dosolíme. Můžeme přidat i čerstvou pažitku nebo nať jarní...

Více

—————

Jednoduchá tvarohová pomazánka

Ingredience 100g másla 125g měkkého tvarohu nebo žervé či lučiny 1 menší cibule jarní cibulka (nať) nebo pažitka sůl pepř Příprava Máslo necháme změknout a poté ho utřeme s tvarohem do pěny. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pařitku nebo jarní cibulku. Podle chuti...

Více

—————

Vajíčková pomazánka se zeleninou

Ingredience 60g másla 100g žervé nebo lučiny 2 vejce natvrdo asi 100g zeleniny (jarní cibulka, ředkvičky, paprika, ...) sůl Příprava Máslo necháme změknout a poté jej s tvarohem utřeme do pěny. Přidáme nadrobno nakrájené vejce a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu....

Více

—————

Rychlá hermelínová pomazánka

Hledáte nápad na rychlou a jednoduchou večeři? Dobrá pomazánka s čerstvým pečivem může být nečekanou lahůdkou. Ingredience  máslo (50g) žervé nebo Lučina (100g) hermelín nebo jiný sýr typu camembert cibule vejce na tvrdo šunka nebo měkký salám sůl ...

Více

—————